Hoarding schoonmaak

Opruimen en schoonmaken hoarderwoning

Mensen met hoarding blijven eindeloos verzamelen, Door hun verzamelstoornis hebben zij moeite om iets weg te gooien. In de meeste scenarios komt dat doordat ze daar lichamelijk niet meer toe in staat zijn. Kent u iemand met verzameldwang? Schakel dan BVG-Group in voor professionele woningontruiming en reiniging.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

  • Positief beoordeeld op Google

Hoarding

Hoarding schoonmaak bestaat uit het opruimen, schoonmaken en reinigen
van een overvolle woning. De betreffende woning staat vaak vol met dozen, voorwerpen en afval, en is vaak ook zeer vervuild.

Dit doen wij bij hoarding schoonmaak:

Begeleiding
Een hoarder heeft moeite met afstand nemen van zijn of haar spullen. Het opruimen / ontruimen van de woning is een ingrijpend proces dat bij beginsel vaak niet wordt toegestaan. Bij BVG-Group kunt u rekenen op vakkundige begeleiding, ons team zorgt er dan voor dat in samenspraak met de bewoner vrijwillig afstand gedaan wordt van voorwerpen.

Opruimen
Hoarding schoonmaak bestaat uit het opruimen, schoonmaken en reinigen van een woning die overladen is met voorwerpen. Na het opruimen wordt vaak zichtbaar dat het een vervuilde woning betreft. Soms is een schoonmaak dan aan de orde, maar vaak is ook een dieptereiniging noodzakelijk.

Dieptereiniging & Desinfectie
Met ons team van professionele schoonmakers zijn wij in staat om sterk vervuilde particuliere en zakelijke woon- en kantoorobjecten te herstellen tot nieuwstaat. Dit doen wij met een intensieve dieptereiniging en desinfectie. Denk daarbij aan reguliere schoonmaakwerkzaamhedem, verontreiniging, desinfecteren en ontgeuren.

Waarom een schoonmaakbedrijf inschakelen bij hoarding?

De woning van een hoarder is vaak al jaren niet onderhouden of schoongemaakt. Dit brengt aanzienlijke gezondheidsrisico’s met zich mee, niet alleen voor de bewoner maar ook voor de schoonmakers. Denk daarbij aan uitwerpselen die allerlei ziektes bevatten of ongedierte dat al langere tijd in de woning leeft en onverwacht en agressief kan reageren tijdens de schoonmaak. Tenzij u de relevante hepatitis, tetanus, en andere prikken hebt gekregen kan schade aan uw gezondheid door blootstelling aan gevaarlijke ziektes een reële kans zijn tijdens de schoonmaak. Niet alleen ziektes kunnen een gevaar vormen maar scherpe objecten waarmee u tijdens het opruimen mee in aanraking kunt komen, denk daarbij aan gebroken glas, messen, naalden en andere scherpe objecten. Indien een scherp object besmet is en iemand zich hieraan snijdt, kan dit tot allerlei zeer nare en soms levensbedreigende ziektes leiden.

De schoonmaak van een hoarder woning is dus geen makkelijke taak, de schoonmaker moet goed opletten en de juiste voorzorgsmaatregelen nemen om de vele gezondheidsrisico’s  te vermijden.