Calamiteitenschoonmaak

Vertrouwd in schoonmaak

Van overlijden van naaste, een suïcide incident, zwaar delict, verlies van inboedel door brand, waterschade, stormschade tot een verkeersongeluk. BVG-Group staat 24/7 klaar voor schoonmaak bij calamiteiten.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Situatie foto's
  • Positief beoordeeld op Google

Calamiteiten schoonmaak is een breed onderwerp in de schoonmaakwereld, meestal is het een treurige gebeurtenis, of het nou gaat om het overlijden van een naaste, het verliezen van de inboedel bij een brand, of een ondergelopen kelder na een zware regenbui of omgevallen boom. U kunt het zo gek niet bedenken en wij maken het voor u schoon. Lees hieronder meer over de calamiteiten waarbij u een beroep op ons kunt doen.

Acute schoonmaak bij calamiteit

De noodzaak voor een acute schoonmaak komt geregeld voor, iedere dag gaat er wel een huis in vlammen op of ervaart iemand een negatieve gebeurtenis. De meest voorkomende calamiteit waarvoor wij worden opgeroepen is schade reiniging. Een schade reiniging bestaat veelal uit de volgende gebeurtenissen:

  • Schade door brand
    Brandschade is de meest voorkomende calamiteit waarbij BVG-Group wordt ingeschakeld. Brandschade is een emotionele gebeurtenis, u en uw geliefde hebben vaak waardevolle spullen verloren, des te belangrijker dat wij zorgvuldig omgaan met het opruimen van de door brand beschadigde ruimtes en objecten. Bij BVG-Group kunt u rekenen op compassie en een zorgvuldige schoonmaak met behoud van dierbare spullen. Lees hier mee over de mogelijkheden.
  • Schade door water
    Waterschade als gevolg van hevige regenbuien is een ware nachtmerrie. Zo vaak komt dit niet in Nederland voor, maar het aantal millimeter neerslag neemt de laatste decennia wel steeds meer toe. Is uw woning, kelder of bedrijfspand ondergelopen? Schakel dan ons team met specialistische apparatuur in en wij herstellen de ruimte weer als nieuw. Lees hier mee over de mogelijkheden.
  • Schade door storm
    Stormschade komt gelukkig niet zo vaak voor in Nederland, maar enkele keren per jaar wordt er code oranje of zelf code rood afgegeven. Heeft u door een nacht van storm te maken met schade aan uw woning, bedrijfspand of bijvoorbeeld garage, vraag dan een offerte aan of neem contact op.

Schoonmaak na overlijden / Trauma reiniging

Schoonmaak na overlijden, ook wel trauma reiniging, wordt meestal uitgevoerd nadat de politie, de medische diensten en het forensisch onderzoek zijn afgerond; het lichaam is vaak al verwijderd door een lijkschouwer of lokale begrafenisondernemer, afhankelijk van het bepalen van de natuurlijke of onnatuurlijke dood.

Plaats delict schoonmaken

Het schoonmaken van de plaats delict is een specialistische taak die niet mag worden toevertrouwd aan een standaard schoonmaakdienst. Voor het reinigen van een plaats delict is gespecialiseerde apparatuur nodig om de verschillende soorten plaatsen delict op te ruimen, denk daarbij aan methamfetamine laboratoria tot scènes met gewelddadige dood. Niet alleen is specialistische zorg vereist tijdens het reinigingsproces zelf, maar ook met betrekking tot het afvoeren van het bewijsmateriaal. Dit is een veel complexere taak dan het in eerste instantie lijkt. U kunt biologisch gevaarlijk of gevaarlijk afval niet in een gewone afvalbak doen.

Verantwoord team van gespecialiseerde delict opruimers

Een delict opruimer moet in het bezit zijn van de juiste vergunning voor het vervoeren van met bloed besmette objecten zoals kleding. Om dit afval te verwijderen is een verbrandingsoven voor medisch afval vereist. Dit is om met bloed besmette producten en dergelijke te verbranden. Met betrekking tot afval van chemische aard, dat giftig is, zullen industriële reinigers in heel Nederland het alleen kunnen dumpen in speciale gebieden waar het publiek geen toegang toe heeft. Als gevolg hiervan is het transporteren en afvoeren van afval vaak een van de grootste kostenposten bij een chemische crime scene cleaning, een onderdeel van delict opruiming dat wij zeer serieus nemen. Het onverantwoord storten van dergelijk afval kan monumentale gevolgen hebben.

Lees hier meer over specialistische crime scene cleaning door BVG-Group.

Schoonmaak na suïcide

Jaarlijks komen suïcide incidenten (te) vaak voor in Nederland. Voor familie leden en naasten een zeer ingrijpende gebeurtenis. Op de plek van overlijden is vaak veel bloedverlies en vervuiling aanwezig. De schoonmaak van een suïcide plek is niet zomaar een schoonmaakopdracht, het is een treurige omstandigheid waarbij discreet gehandeld moet worden. Bovendien is vertrouwen een belangrijk onderdeel van suïcide schoonmaak, de schoonmaker wordt in een verdrietige privé sfeer toegelaten, en dan moeten de nabestaanden kunnen bouwen op onze medewerkers.

Bij BVG-Group zijn meerdere medewerkers van ons team ervaren in het vakkundig en respectvol reinigen van overlijdenslocaties na een suïcide, of poging tot zelfdoding.

Wat doen wij bij een suïcide reiniging?

Onze specialistische schoonmaker behandelen alle oppervlakken met een speciaal ontsmettingsmiddel om de aanwezige pathogenen te doden. De ruimte wordt van top tot teen behandeld waarna de ruimte weer veilig is om te betreden en te gebruiken.