Brandschade schoonmaak

Vertrouwd in schoonmaak

Ons team van brandschade, rook en roet reinigers, en restauratie-experts herstellen uw woning of bedrijfspand in de staat van voor het brand incident. Lees hieronder verder over brandschade schoonmaak.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Situatie foto's
  • Positief beoordeeld op Google

Herstel van brandschade

BVG-Group is expert in het herstellen van brandschade in huis en bedrijf. Onze professionele reinigers zijn hoog opgeleid in alle aspecten van brandschade.

Woning of bedrijfspand herstellen na brand

Herstel van brandschade is een proces dat begint zodra de brandweer pand vrijgeeft. Rook is een zuur bijproduct van vuur dat oppervlakken zoals muren en toonbanken kan aantasten en bevlekken. In sommige gevallen kunnen de maatregelen genomen tijdens het blussen van de brand meer schade aanrichten dan de brand zelf. De brandweer gebruikt grote hoeveelheden water om branden te doven met als gevolg dat uw huis of bedrijf de secundaire gevolgen van waterschade oploopt. Na brand- en rookschade in uw woning of bedrijfspand, is het onze prioriteit om het getroffen pand zo snel mogelijk terug te brengen naar de originele staat van voor het brand incident en de secundaire schade te minimaliseren. Met ruim 10 jaar ervaring doen wij de herstelwerkzaamheden met een minimum aan overlast voor u als klant.

Voorkom langdurige materiële schade aan uw pand

BVG-Group beschikt over alle vereiste technische ervaring en kennis voor professionele brandschadeherstel. Het snel aanpakken van brandschade is essentieel om progressieve, langdurige materiële schade te voorkomen. Tijdige, gepaste en professionele actie kan helpen voorkomen dat hitte, rook, meubels en waterschade resulteren in verdere schade aan uw huis of bedrijf. Het drogen van een pand na brandschade is de sleutel tot het bevorderen van een gezondere omgeving en het voorkomen van verspreiding en herhaling van ziekteverwekkende bacteriën en schimmels.

Wie maakt gebruik van onze brandschade schoonmaakdiensten?

BVG-Group wordt door veel van de grootste verzekeringsmaatschappijen ingezet bij claims van hun polishouders, maar ook door bedrijven en woningeigenaren zelf. We zijn zowel Zuid-Limburg als in het hele land actief en spelen snel en efficiënt in op de behoeften van huiseigenaren en bedrijven. Wij begrijpen hoe belangrijk het is om uw restauratie- en reinigingsbehoeften op een tijdige, beleefde en professionele manier te voltooien.

Wij regelen reiniging en herstel bij brandschade van a tot z, denk daarbij aan schimmelverwijdering, bekledingreiniging, geurverwijdering en herstel van waterschade.

Neem direct contact met ons op als u of uw bedrijf het slachtoffer is van brandschade!

Rookschade, lucht en roet verwijderen

Veel mensen realiseren zich niet dat rook en roet vaak veel meer schade kunnen aanrichten dan de brand zelf.

De minuscule deeltjes in bezonken rook en roet na een brand vormen een zeer plakkerige en olieachtige laag over het grootste deel van de binnenkant van uw huis of bedrijf. Deze roetlaag dringt gemakkelijk door, zelfs in gesloten ruimtes zoals kasten en laden, en is vaak onmogelijk volledig te verwijderen met alleen conventionele huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Als roet- en rookschade niet volledig wordt opgeruimd, kan een sterke geur jarenlang aanhouden.

Rookschade en geuren

Rook kan worden aangedreven of vrij zwevend zijn. Aangedreven rook staat onder druk, wordt voortgestuwd door energie die wordt opgewekt door het vuur en heeft de neiging verticale oppervlakken te beïnvloeden. Eenmaal afgekoeld, wordt aangedreven rook zwevende rook die zwaarder is dan lucht, en aangezien zwevende rook koeler is, neigt het zich af te zetten op horizontale oppervlakken. Welke vorm van rook uw eigendom ook heeft beschadigd, BVG-Group heeft de tools en expertise in huis om alle schade en geuren van rook te verwijderen.

Soorten rookschade

De methoden van rookschade herstel die we toepassen zijn talrijk en gevarieerd, en zijn sterk afhankelijk van zowel de structuur en het materiaal van het te reinigen oppervlak als het type rookresten dat is achtergebleven. Eiwitbranden (verbranding van vlees of gevogelte) laten bijvoorbeeld rook achter met een zware, olieachtige textuur. Rook van natuurlijke stoffen (zoals hout en papier) laat een droog, poederachtig residu achter, en synthetische branden (plastic en synthetische voorwerpen) laten een zwart residu achter dat gemakkelijk kan worden uitgesmeerd en moeilijk schoon te maken is.

Roet- en rookschade opruimen

Wij bieden schoonmaakdiensten voor rookschade en roetreiniging voor alle soorten objecten in heel Nederland. We hebben experts in dienst die zeer bedreven zijn in het opruimen van rookschade en het volledig herstellen van uw eigendom.

Waarom BVG-Group inschakelen bij brandschade?